Naslov vas je možda privukao, ali ovo nije recept. Ovo je istinit tekst o tome kako smo uspeli da popravimo (za sada) krvnu sliku našeg malog čoveka kome se dešavaju stvari opisane u tekstu “Zašto sam sinu kupio pušku?“. Njemu, ali i nama se dešavaju. Sličnu stvar sam uradio i pre nekoliko godina kada sam opisao našu borbu sa kandidom. Tada je u glavnoj ulozi bio stariji sin Luka i situacija je bila manje ozbiljna. Zbog toga sam sada dugo oklevao da opišem celu situaciju. Ipak, posle vrlo ozbiljnog razmišljanja, konsultovanja sa suprugom – evo teksta. Ponavljam, ovo nije recept kako da popravite krvnu sliku ili povećate broj leukocita. Nama, za sada pomaže. Mi smo u tome uspeli.

Kakve veze u celoj priči ima najuspešniji Kik bokser svih vremena – Nenad Pagonis?

Kada bih trebao sam da izdvojim samo ono najvažnije iz svoje biografije, to bi zahtevalo ozbiljan broj karaktera. Sadržaj bi se preklapao u nekoliko rubrika: politika, struka, marketing, kreativa, muzika, roditeljstvo… E, baš tim putevima sam upoznao Nenada Pagonisa. Tema je bila saradnja na nivou marketinga, odnosa sa javnošću i sličnih stvar. Posle par sastanaka imao sam utisak da smo „kliknuli“. Kada imate za potencijalnog „klijenta“ osobu kojoj treba vremena da se seti koliko svetskih i evropskih titula ima iz sporta kojim se bavi – možete reći da je inspirativan. Kik boks je najtrofejniji sport u Srbiji, a Nenad je najtrofejniji takmičar – upravo u  tom sportu. Pišem vam o liku koji je nosio kapu sa logoom AC/DC-a pred izlazak u borilište ili koji se u Medison Skver Gardenu (da, baš u tom, jednom jedinom, tamo gde je parket „trošio“ Majkl Džordan, a Patrik Juing redovno trenirao, Keri Bredšo u komšiluku odlazila i vraćala se Zverki) za titulu Svetskog šampiona borio u šorcu Čikago Bulsa („To je stil, stari moj“ – rekao bi Džoni Štulić). Da, to je onaj Pagonis što je učestvovao u riality šou „Tvoje lice zvuči poznato“ – jeste, to je onaj „rijaliti“ kada pojam pod navodnicima nije bio toliko skrnav i jadan kao danas. Nenad je i otac dvoje male dece: Tese i Vladimirosa.

Viktorovo zdravstveno stanje i obaveze koje ono nosi sa sobom su komplikovani i kada je reč o poslu u svakom razgovoru, odmah moram da napravim iskorak i da pojasnim: imam prioritete i ako je to potencijalni problem ili postoji odsustvo razumevanja – saradnja nije moguća. Uopšte nemam nameru da bilo kome pojašnjavam svoje mentalno stanje kada Viktor prima terapiju ili čekamo neke rezultate. Pitate se da li to ima posledice na kućni budžet? Ima ih. Ozbiljne. Ali se borimo sa time i izborićemo se. Baš u tom nekom „vakuumu“ informacija i ljudskom odnosu koji sam uspostavio sa Pagonisom – rekao sam za Viktorov slučaj i gde smo u svemu tome. Njegova reakcija je bila potpuno ljudska i više od toga. I predložio mi je da probamo nešto, neki preparat.

Preporuka od vrhunskog sportiste

Naša borba sa Histiocitozom traje više od godinu dana i bilo je prilike da čujemo svakakve savete. Bez da ih navodim, svaki je siguran sam, bio dobronameran. Bolest je vrlo retka pa nismo čuli ispovesti poput: „…jedan, od nekoga koga ja znam mi je pričao da je imao…“ Ali je terapija takva da obara imuni sistem ili da budem kreativan: vrlo, vrlo kvari krvnu sliku.  To je ono što pratimo najmanje jednom nedeljno, nekada i češće. Rezultati krvne slike su indikator nastavka ili prekidanja terapije. E, na temu popravljanja krvne slike – čuli smo svašta – probali isto toliko. Indikator koji je pokazivao uspešnost, pre svega Aninih pokušaja (kroz ishranu) da utiče na rezultate analize krvi je bio – broj leukocita. Ovde ću da napišem da smo sa Odeljenja hematologije i onkologije dobili sugestiju da se ne zaluđujemo previše oko ishrane u smislu popravljanja krvne slike jer je terapija previše agresivna da bi se na takav način popravila. Naravno da nas nisu sputavali u tome, nego su nas, recimo – informisali.

Ipak videli smo da ceđena cvekla, u kombinaciji sa južnim voćem, šargarepom, jabukama i medom (da bi se lakše popilo) donosi rezultate – pomake. Viktor je sve te stvari usvojio kao svoju svakodnevicu i Ana je uspela da mu to na jedan lep način, nametne.

Vraćam se na Pagonisa i njegov savet, molbu: „Matori, evo ti ovo probaj, izguglaj. Evo ti čoveče cela kutija..“ Odmah mi je dao da probam. Otcepio je vrh kesice, izgledalo je kao nešto što astronauti konzumiraju. Ukus kao neki vrlo kvalitetan sok iz kategorije „moćne bobice“: ribizla, borovnica…

Odlučili smo da probamo preparat SOUL

Odneo sam kutiju kući, pokazao je Ani, malo smo proguglali, videli da neće da škodi i odlučili: probaćemo. Usput sam razmišljao – Pagonis je sportista svetske klase, sigurno je imao prilike da proba svašta i da mu se svašta nudi. U razgovoru mi je rekao da je bio u Americi, tamo gde se kompanija RAIN International nalazi i gde se proizvodi preparat. I da je baš onako kako kažu: da preparat zaista prave hladnim ceđenjem, da je sve prirodno. Dodao je i da njegovi klinci redovno piju SOUL. Ovo poslednje je možda bilo presudno da probamo.

Dali smo SOUL Viktoru, nije bio oduševljen – za razliku od Luke koji je eksirao kesicu. Ipak, mali borac je naučen da oko nekih stvari nema pregovaranja. U pitanju je zdravlje. Nismo bili ambiciozni, niti imali bilo kakva očekivanja, nego iskreno – „Hajde da probamo…“

Rezultati analize krvi posle SOUL-a

Posle dve nedelje konzumiranja preparata, došla je na red analiza krvi (sedam dana posle terapije). Da bih malo približio rezultate koje ću spominjati da napomenem: raspon rezultata Leukocita u toku bolničkog lečenja padao je čak do 0,6 vrednosti – iako je donja granica za njegov uzrast najmanje 6. U slučajevima kada bi vrednosti bile ispod 2,5 – Viktor je čak primao inekcije određenog proteina koji bi mu pomogao da se leukociti „podignu“. U vreme agresivniji terapije i kritičnih rezultata primao je i krv.

Vraćam se na priču: Viktorova i Anina rutina, odlazak u laboratoriju, krv iz prstića – superheroj to radi bez ijedne suze sa tri godine (radio je i sa manje od tri godine). Rezultati posle manje od sat vremena i skok leukocita. Ozbiljan skok. Dupli. Sa 2,4 na 4,8. Čak je i laborantkinja kod koje redovno radimo analize komentarisala vrlo odlične pokazatelje. Rezultat u brojevima su kao oni koje je poslednji put imao pre nekoliko meseci kada je bila pauza u terapiji jer je Viktor kašljao i curio mu je nosić. I nikada više nismo videli takve rezultate od kako je uspostavljena dijagnoza, odnosno počela terapija.

Položio sam sve matematike na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu – mašinstvo i znam da obrada rezultata za bilo koji statističku evaluaciju ima nekoliko. Jedna metoda isključuje ekstreme. Oni mogu drastično iskriviti sliku proseka. Ako ja, na primer imam sto dinara platu, a ostala trojica po sedam dinara  – u proseku, sva četvorica imamo platu po 30.25 dinara. Što nema veze sa istinom. Zato sam sačekao sledeće rezultate analize. Prva je pokazala pad leukocita (posledica terapije), a onda uz SOUL opet skok. Opet je broj dupliran, daleko iznad proseka.

U dijagramu ispod su prikazana tri parametra koja pratimo dugo vremena (leukociti, hemoglobin ili gvožđe u krvi i trombocite), termine terapija, opis terapije i vreme od kako je Viktor na terapiji održavanja.

Sve ovo precizno navodim da bih vam pokazao tačnu, celu sliku.

Još bih dodao da za vreme konzumiranja SOUL-a ni Viktor ni Luka nisu imali povišenu temperaturu, curenje nosića niti bilo šta slično. Bili su zdravi. Vreme kada se ovo dešava je od sredine novembra do kraja godine – a roditelji znaju kakve sve zdravstvene izazove imaju klinci u tom kalendarskom periodu. Neću da kažem da je sve to posledica samo korišćenja preparata. Ali hoću da vam kažem da se nisu razboljevali bez obzira što nismo preskočili ni jednog Deda Mraza, bili na novogodišnjim priredbama i u bioskopu. Viktor je imunokompromitovan i dodatno sklon svim potencijalnim problemima. Odoleo je – „kucam u drvo“.

Pojašnjenje tabela & dijagrama:
– Terapija održavanja je počela 29.05.
– Datumi koji sadrže slovo T su oni kada je terapija sprovođena
– Tamo gde postoje veći vremenski razmaci između dve terapije je zbog zdravstvenog stanja (kašalj, curenje nosa, temperatura)
– Ljubičasto u tabeli je od kako Viktor pije SOUL (19.11.)

Preparat SOUL je napravio rezultat, okrećem(o) novi list

Posle svega što smo videli i prošli odlučio sam da se raspitam mnogo više o samom proizvodu. Nastavljamo da ga pijemo, ali idem i korak dalje. Sve oko SOUL-a i generalno kompanije RAIN International je zdravo, bazira se na prirodi i na nekim, čini mi se, zaboravljenim stvarima. Uz pomoć Pagonisa obratio sam se direktno kompaniji u SAD, preneo im naša iskustva i predložio saradnju.

Sve što sam napisao u vezi sa Viktorom, Lukom i preparatom ali i nekim ličnim razmišljanjima (da sa 42 godine treba da više brinem o svom zdravlju i navikama) odlučio sam sam se na neke promene. I da o tome pišem. Super mi je došao i kraj godine kao odličan trenutak da okrenem „novi list“. Baš na ovim stranicama hoću da, pored pisanja o Viktorovim rezultatima, pišem o ličnom iskustvu, da i sam probam SOUL, a možda i druge proizvode kompanije RAIN International. Ali i da počnem sa treninzima, po prvi put u životu neke borilačke veštine.

Za svoje godine mogu da kažem da imam pristojnu kondiciju – trčanje i sporadično basket ili fudbal. Poslednja godina me je podsetila koliko je važno biti borac u svakom smislu te reči. Boriti se za sebe, svoju porodicu, svoje stavove, svoj prostor. Za zdravlje svoje dece, za svoje zdravlje. U vezi sa tim sam potražio savet i pomoć čoveka koji je profesionalni borac i to borac svetske klase, više puta pominjan u tekstu – Nenad Pagonis.

Zato počinje nova rubrika. Nova etapa. Nove i stare borbe. Hoću da ih dočekam, dočekamo, spremni.

Deo za one koji žele da poruče ili saznaju više o preparatu SOUL

Preparat se kupuje najnormalnije uz dobijanje fiskalnog računa, čak imate mogućnost da vratite ukoliko niste zadovoljni uz povraćaj novca.

Možete me pozvati za osnovne informacije (što nisam siguran ili ne znam prosledim vas ko zna više)
064 18 87 462
Ili saznati više i poručiti klikom na >>>

Još roditeljskih avantura možete pročitati u knjizi “Dva i po dečaka“ Savršen poklon za buduće ili „sveže“ roditelje. Poruči knjigu za samo 230,00 dinara.

PORUČITE KNJIGU

Podelite!

HOĆU DA DELIM

HOĆU DA DELIM