Kategorija

Priče iz Laze Telečkog

Priče iz Laze Telečkog

Biljana

Smena joj je kretala od 4. Uvek je dolazila malo ranije, da popije kafu i lagano započne posao. Više je volela da radi od 4 jer joj je teško padalo rano ustajanje. Ovako je, naspavana i bez obzira što će 8 – 9 sati provesti u kafani, drugu smenu više volela. Više posla značilo je i više para.

Opširnije

Priče iz Laze Telečkog

Goran

Probudio se minut pre zvuka alarma. „Savršeno“ pomislio je. Još uvek je bio pod dobrim utiskom od svirke sinoć. Slušao je Tribute to „Guns N` Roses“ u „Teletu“ i bio je iznenađen koliko je zadovoljan onim što je čuo. Znao je da je ekipa koja svira ozbiljna ali je toliki fan Gansa da se unapred nervirao kako će neke stvari lošije zvučati i kako će primetiti svaki grešku, svaki pogrešno odsviran ton. Pevač nije bio ni blizu glasovnih mogućnosti Aksela ali ga je obradovala ekipa na gitarama. Zvučali su sasvim dobro, na momente odlično.

Opširnije

Priče iz Laze Telečkog

Uroš

Probudio se odmoran. Nisu mu uvek takva jutra. Danas je taj dan. Dugo je odlagao susret sa šalterima i administracijom. Dugo je pronalazio opravdanja. Bio je majstor u smišljanju opravdanja. Ovoga puta su vremenski rokovi bili ti koji nisu marili za opravdanja. Trebalo je predati uverenje kako bi mogao nastaviti primati stipendiju.

Pogledao je na sat, 6:50. Nikada nije imao problem sa ustajanjem. Odmah je kliknuo na radio. Sam početak pesme „Breakfast at Tiffany’s“. Malo je pojačao zvuk.

Opširnije

Priče iz Laze Telečkog

Milan

Odzvanjala je Azra: „Ti si žena drugog sistema“ dok se Milan spremao da krene na posao. Kraj godine je i znao je da će imati više posla nego obično, ali je znao i da sve može da postigne. Praznično raspoloženje dalo mu je dodatnu energiju. Pozitvno je uticalo na njega i to što je razmišljao kako će izgledati život sa Majom, devojkom sa kojom se zabavlja nešto duže od godinu dana. Prijalo mu je njeno društvo, nekako ga je činila potpunijim. Postalo mu je dosta konobarica, promoterki i raznih šema. Milan je veći deo svog života proveo u kafani kao gost, ili iza šanka, za tacnom ili u poslednje vreme kao prodavac. Jako ga je nerviralo da njegovo radno mesto zovu „Mrčendajzer“. Radio je za pivaru i sve veštine i poznanstva iz kafana koristio je u novoj ulozi.

Opširnije

Priče iz Laze Telečkog

Maja

Maja je skoro godinu dana radila u knjižari u centru Novog Sada. Volela je taj posao, mada je plata bila više nego kilava. Ipak je bila okružena knjigama, nekim pristojnim svetom i to joj se činilo najvažnije. Nije bila od onih zaluđenih, zapuštenih i zanesenih, ali je negovala svoj mikrosvet. Jedna od planiranih novogodišnjih odluka će biti i preseljenje kod Milana, dečka sa kojim se zabavljala preko godinu dana i postajalo je ozbiljno. Dosadilo joj je deljenje stana sa cimerkom koja je radila kao konobarica. Buka u tri, četiri ujutru, kafanske priče, spavanje do podne…

Opširnije