Kako i zašto počneš da pišeš blog?

Nemam pojma. Meni se to pojavilo kao potreba, odnosno da budem precizan – kada sam napisao prvi tekst i formatirao ga – osećao sam se dobro. Mislim da je to dovoljan razlog da se počne. Imao sam tu privilegiju da prve tekstove podrži portal Bebac.com gde sam delio i još uvek delim svoja razmišljanja kao tata dva dečaka: Luke i Viktora. Luka će uskoro tri godine, a Viktor još malo pa jednu. Supruga, prijatelji i okruženje su dobro reagovali na tekstove i nekako me ohrabrili da budem slobodniji sa temama.

Negde baš u to vreme sam pročitao i istraživanje koje je sprovela Dragana Đermanović, a odnosilo se na Blog scenu u 2015. godini i tamo našao konačnu iskru. Našao sam je u saznanjima da ljudi pišu iz potrebe, iz hobija, na najrazličitije teme. Nekako sam u tim statističkim podacima prepoznavao svoje sklonosti, želje.

Pisati o roditeljskim avanturama mi nije teško jer ih proživljavam svakodnevno. Nekada ponestane snage, nekada je inspiracija oskudna. Sa druge strane, nekada mislim da imam materijala za sabrana dela. Sve što je do sada objavljeno na Bebac.com nalazi se u rubrici „Dva ipo dečaka“.

Nije mi ta tema bila dovoljna, pa sam se upustio u avanturu izmišljenih priča na stvarnim mestima. Priče imaju jedan zajednički imenilac: ulicu Laze Telečkog u Novom Sadu. Ona je bila svedok jednog dela mog životnog puta. Znam da nisam jedini. Sada ta ulica izgleda drugačije i pisanje je moj vid borbe protiv onoga što dominira u tom prostoru. Znam da ću više puta ovo ponoviti, ali evo i ovde: likovi iz rubrike „Priče iz Laze Telečkog“ su izmišljeni. Oni su „puzzle“ velikog broja poznanika, priča, sudbina i moje vesele mašte.

Ostavio sam prostor za tekstove i priče drugih autora. Neke koje ja volim da pročitam. Rubrika sa gostujućim tekstovima nosi ime: „Drugi pišu“.

Broj rubrika će se verovatno povećavati.

Da li imam ambicije da postanem prepoznatljiv u toj branši, zvali se oni uticajni ili blogeri ili kako-god? Odgovor je: da, imam takve ambicije.

Nemam pojma šta je tačno merilo uspeha kada govorim o navedenoj želji, znam samo da ću prepoznati to nešto što se može nazvati uspeh.

Čitajte, šerujte, komentarišite…

Srdačan pozdrav,
Dejan Pataki

#patakblog

patakblog-insight

Još roditeljskih avantura možete pročitati u knjizi “Dva i po dečaka“ Savršen poklon za buduće ili „sveže“ roditelje. Poruči knjigu za samo 230,00 dinara.

PORUČITE KNJIGU

Podelite!

HOĆU DA DELIM

HOĆU DA DELIM